Recept van Carpaccio van lichte kipfilet.

Bereiding: Schil de ananas en haal de harde deeltjes eruit, snijd 12 heel dunne schijfjes in het vruchtvlees. Haal het velletje van de tomaten en snijd deze in plakjes.Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hier de tomaten en de ananas op.Schuif de plaat in de oven (afgesteld op 1oo graden.) Droog de vruchten in 4 uur.

Maak een dressing met notenolie en balsamicoazijn, breng op smaak met peper en zout.

Maak op elk bord een torentje van een laagje kip, rucola ,pijnboompitten, gedroogde tomaat en ananas, herhaal dit een paar keer tot een torentje ontstaat. Voeg als laatste een plakje gedroogde ananas toe. Zet het vast met een sateprikker.

Om smaak te brengen aan de torentjes gebruik je je zelfgemaakte dressing.

 

Wat heb je nodig om de carpaccio te maken?

* 200 gram fijngesneden gerookte kipfilet

* 1 bosje rucola

* 2 tomaten

* 25 gram pijnboompitten

* 1 ananas

* 6 eetlepels balsamicoazijn

* 9 eetlepels notenolie

* peper en zout.

 

Eet smakelijk!

 

Bron: kip.nl

© 2013 - 2017 Beefshop.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel