Waar denk je altijd als eerste aan als de zon weer schijnt? Wij weten het wel, de bbq!  Om het zo makkelijk mogelijk voor je te maken hebben we hier een paar bbq tips op een rijtje gezet.

1. Vooral geduld, wanneer je op kolen barbecuet(en dat doen echte mannen..) wacht tot de kolen mooi grijs zijn. Dat gebeurt na ongeveer een half uur. Het beste is om dan pas het vlees erop te leggen.

2. Draai het vlees niet te vaak, geef het vlees de tijd.

3. Als je vlees gebruikt wat gemarineerd is dep het vlees dan eerst een beetje droog, voordat je het op het rooster neerlegt.

4. Wil je niet dat het vlees aan het rooster blijft plakken, bestrijk dan het rooster met een paar keer met olie. Maar pas op, gooi nooit olie op het vuur!

5. Geen vork gebruiken om het vlees te keren, maar gebruik een vleestang, op deze manier prik je het vlees niet stuk en blijven de sappen bewaard.

6. Zout onttrekt vocht aan het vlees, strooi dan ook niet van te voren zout over het vlees. het zal langer duren voordat het vlees bruin wordt.

7. BELANGRIJK! serveer niet teveel bijgerechten als brood en salades bij je bbq, zo voorkom je dat je te weinig vlees eet en teveel brood. Serveer de bijgerechten pas als het vlees ook klaar is.

8. Laat het vlees zo lang mogelijk in de koelkast staan, zet het rauwe vlees vooral niet naast de bbq in de volle zon omdat dat zo lekker makkelijk is maar laat het zo lang mogelijk koud staan.

9. Maak je bbq rooster schoon wanneer het nog heet is, dit gaat een stuk makkelijker dan wanneer je wacht tot de volgende dag, je kunt hier het beste een borstel voor gebruiken.Of maak een prop van alluminium folie en schuur hiermee over je rooster.

© 2013 - 2017 Beefshop.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel