Vlees veilig ontdooien en bewaren.

Bijna iedereen weet wel van de gevaren van rauw vlees en de ziektes die het eten ervan kan veroorzaken.  Het is dan ook heel belangrijk om te bepalen hoe je het vlees wilt ontdooien. Gebeurt het ontdooien  niet op de juiste manier dan kunnen bacterieën zich razendsnel vermenigvuldigen, waardoor het eten van het vlees gevaarlijk wordt.

Het lijkt een goed idee om het vlees langzaam te laten ontdooien op het aanrecht. Hier is echter maar 1 antwoord op..Niet doen! Zelfs al is het midden van het vlees nog bevroren, dan kunnen wel al de buitenste randen warmer zijn dan 5C, en dat is dan ook meteen de temperatuur waarop bacterieën gaan groeien . Dit is dan ook  het antwoord op de vraag waarom  het vlees ontdooien onder een warme kraan ook geen goede optie is.

Maar  hoe kun je dan wel het beste je vlees ontdooien?                                                                                                                                

* Leg het ingevroren vlees een dag voor gebruik onderin de koelkast, op deze manier blijven de sappen optimaal bewaard. Voor kleinere stukken vlees is het ontdooien in de magnetron een optie.Grote stukken vlees nooit ontdooien in de magnetron, er moet wel worden bij vermeld dat ontdooien in de magnetron van invloed is op de kwaliteit van het vlees.

Vlees wat vacuum verpakt zit kun je tempereren(het vlees rustig uit zijn kou laten komen) De eerste dag haal je het uit de vriezer en laat het in de koelkast in het vacuum verpakt zitten. Op de tweede dag, de dag dat je het vlees gaat consumeren haal je het vlees uit de vacuum en laat het rustig op een bord 30 minuten bijkomen op kamer temperatuur. Door deze 2 handelingen bereik je de beste kwaliteit.

Maar wat te doen als je vergeet het vlees uit de vriezer te halen?

Dan haal je de gewenste hoeveelheid uit de vriezer en en legt het in de vacuum verpakking ongeveer 20 minuten in koud water.

 

En hoe kun je het vlees nu het beste bewaren?

De ideale temperatuur om vlees in de koelkast te bewaren ligt tussen de 2C en de 5C graden Celcius. Belangrijk is dat het vlees op de meest koele pek in de koelkast wordt bewaard. De standaard regels zijn : * Rundvlees maximaal 4 dagen houdbaar in de koelkast

                                                                                                                          * Lamsvlees maximaal 3 tot 4 dagen

                                                                                                                          * Varkensvlees en kalfsvlees maximaal 2 dagen

                                                                                                                          * Gehakt en gehaktproducten, dezelfde dag bereiden

De ideale temperatuur voor in de vriezer is -18C, bij deze temperatuur zijn dit de volgende houdbaarheidsdata.

* Rundvlees: maximaal 6 maanden

* Kalfsvlees, varkensvlees,lamsvlees: maximaal 3 maanden

* Gehakt en gehakt producten: maximaal 2 maanden

 

 

 

 

 

 

© 2013 - 2017 Beefshop.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel