€ 4,42 per stuk

Kogelbiefstuk 6 x 180 gr

Vorige Artikel 7 van 21 Volgende
€ 26,50 (inclusief 9% BTW)
Aantal

Per doosje 6 stuks 180 gr.

Kogelbiefstuk (Simmental)

Dit vlees wordt gesneden van de kogel van de bovenbil van een koe, of van de kogel van het spierstuk. Bij ons is het het spierstuk wat wij gebruiken. Dit deel vlees wordt kogel genoemd, aangezien het bij het kogelgewricht zit, niet vanwege de 'kogelachtige' vorm. Van de verschillenden soorten biefstuk is biefstuk van de haas het malst, daarna volgt de kogelbiefstuk. De malsheid wordt bepaald door de lengte van de spieren van vlees. Korte spieren zijn malser.
Simmentaler ras uit Oostenrijk zijn bruin/wit gevlekte runderen met als voornaamste kenmerk de mooie vetbedekking.

GEBRUIK
Bakken in de koekepan, oven, grill, of barbecue

BEREIDING
Als de kogelbiefstuk uit de verpakking is gehaald, eerst de kogelbiefstuk goed drogen met keukenpapier en op kamertemperatuur laten komen. Dan zout en peper naar smaak rondom erop strooien en even goed aandrukken. Een klein beetje (olijf)olie of  roomboter in de hete pan doen en dan de kogelbiefstuk rondom mooi bruin bakken gedurende 2/minuten (raw),4/5 (medium) of 6/7 minuten (welldone).

Tijdens het bakken de kogelbiefstuk over de bodem van de pan schuiven om aanbranden te voorkomen! Op het laatst nog een klontje roomboter toevoegen. Indien er geen tijd is, even de kogelbiefstuk laten rusten met folie erop. Dan de borden opmaken met wat u gaat eten (groente, sla, aardappelen, rijst enz.), daarna de kogelbiefstukken op de borden leggen. Wanneer er extra tijd is de oven voorverwarmen op 90-100 gr.C. Vervolgens de kogelbiefstuk 1 uur in de oven leggen. u kunt ervoor kiezen de kogelbiefstuk meteen aan te snijden, maar u kunt de kogelbiefstuk ook nog even in roomboter in een hete pan te wentelen en daarna op te eten, ook nog even de kogelbiefstuk laten bijkomen onder folie!

Snelle levering rechtstreeks aan de particulieren.

© 2013 - 2019 Beefshop.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel