Veel gekocht

Argentijnse Entrecote (vers) ± 2,5 kg

Vorige Artikel 2 van 21 Volgende
€ 80,00 (inclusief 9% BTW)
Aantal

1 stuk ± 2,5 kg.

Heerlijke Argentijnse Entrecote aan 1 stuk

BEREIDING
Zalig op de BBQ 

Entrecote is een premium gesneden stuk rundvlees van de dunne lende en heeft een klein vetrandje.

Entrecote betekent letterlijk vertaald 'tussen de ribben' en werd traditioneel dan ook gesneden uit het ribgedeelte van het rund. Tegenwoordig van het lendestuk, in het Frans contrefilet genoemd

Soorten

De T-bone steak kan alleen maar gesneden worden uit de hele runderlende, waar de filet nog aan vastzit. De T-bone steak bevat een T-vormig stuk been, dat de halve ruggengraat is, en een klein stukje filet (of zelfs geen) en een stuk entrecote.

Een entrecote minute is een dunne entrecote geschikt voor één persoon. Nu is dit bijna niet meer haalbaar omdat de huidige slachtdieren allemaal veel zwaarder zijn dan vroeger. Deze entrecote is in één minuut etensklaar.

Een dubbele entrecote of een triple entrecote, wordt opgediend voor twee of drie personen. Het gewicht is minimaal 400 gram voor twee en 600 gram voor drie personen.

Een côte à l’os wordt gesneden uit de zesrib. Aan elke steak zit één rib vast. De Engelsen noemen dit een clubsteak.

De Engelsen spreken ook nog over een Porterhouse steak. Dit is een T-bone steak met een groot stuk filet. Bedoeld voor één persoon. In de praktijk zijn er drie tot vier normale eters nodig om zo een stuk te verorberen.

 

 

Snelle levering rechtstreeks aan de particulieren.

© 2013 - 2019 Beefshop.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel